Dilimizin Zenginlikleri

TAŞUCU ORTAOKULU DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ARALIK AYI RAPORU

11.01.2024 28

Projenin Amacı

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, öğrencilerin dilimizi daha iyi öğrenmelerini ve kullanmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilmiştir. Bu proje kapsamında, öğrencilere Türkçemizin zenginlikleri tanıtılmakta ve onların dilimizi daha etkili bir şekilde kullanmaları için teşvik edilmektedir.

Projenin Aralık Ayı Faaliyetleri

Aralık ayı içerisinde, proje kapsamında aşağıdaki faaliyetler gerçekleştirilmiştir:

·         “Gönül Çalab’ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü” öğrencilere paylaşıldı. Sözlükte, Yunus Emre’nin şiirlerinde geçen yaklaşık 10.000 kelimenin anlamı ve kökeni açıklanmaktadır. Öğrenciler, bu sözlük aracılığıyla Yunus Emre’nin şiirlerinde geçen kelimeleri daha iyi anlayabildiler.

·         Öğrencilere, Yunus Emre Sözlüğünden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturmaları istendi. Bu yarışma ile öğrencilerin, Yunus Emre’nin şiirlerindeki kelimeleri anlamlı bir şekilde kullanabilmeleri ve yaratıcılıklarını sergilemeleri hedeflendi.

·         Her sınıf için sınıfın en iyi cümlesi/afişi seçildi. Seçilen en iyi cümleler/afişler ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderildi.

Projenin Değerlendirmesi

Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilen faaliyetler, genel olarak başarılı olmuştur. Öğrenciler, Yunus Emre Sözlüğünden seçilen kelimeleri anlamlı bir şekilde kullanabildi ve yaratıcı afişler oluşturdu. Yarışma sonucunda il genelinden gelen eserler arasından seçilen en iyi cümle ve afiş, projenin internet sitesinde yayınlanacaktır.

Öneriler

Projenin daha da etkili olabilmesi için aşağıdaki öneriler sunulabilir:

·         Proje kapsamında, Yunus Emre’nin şiirlerinden daha fazla metin öğrencilere sunulabilir. Bu sayede öğrenciler, Yunus Emre’nin şiirlerini daha iyi anlayabilir ve kelime dağarcıklarını zenginleştirebilirler.

·         Proje kapsamında, öğrencilere Yunus Emre’nin şiirlerinden esinlenerek yaratıcı metinler yazmaları istenebilir. Bu sayede öğrenciler, Yunus Emre’nin şiirlerindeki kelimeleri daha etkili bir şekilde kullanabilirler.

Sonuç

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, öğrencilerin dilimizi daha iyi öğrenmelerini ve kullanmalarını sağlamak amacıyla önemli bir adımdır. Projenin başarılı bir şekilde yürütülmesi için ilgili tüm paydaşların işbirliği içerisinde çalışması gerekmektedir.

11-01-202411-01-202411-01-2024